Općenito

Da li postoji opasnost od električnog udara dodirivanjem kontakta na utičnicama za usisavač?

Ne, ne postoji. Zato što centralne kontrole rade na niskonaponskoj električnoj struji (12 volta), i zato su u potpunosti bezopasne za ljude i životinje.

Kamo odlazi usisana prašina kod ovakvih tipova usisavača?

Vakumirana prašina se prenosi u centralnu jedinicu i filtrira se kroz filtre velike površine. na kraju se skuplja u plastičnu vrećicu za prašinu, koja se, ovisno o dimenzijama kuće i tipu centralne jedinice, prazni 3-4 puta godišnje. Ispušna cijev, iz koje izlazi zrak koji sadržijako malu količinu mikroskopskih čestica prašine, se odvodi izvan kuće, umjesto da se izbacuje zrak u okolinu koja se čisti, kako je to običaj kod tradicionalnih usisavača.

Postoji li opasnost od začepljenja cijevi?

Ako je planiranje, i spajanje cijevi i instalacija izvedeno na pravilan način, možete isključiti bilo kakvu mogućnost začepljenja cijevi. U slučaju, da ipak dođe do zaštopavanja, moguće je riješiti problem upotrebom odgovarajućih sondi.

Planiranje

Da li ima smisla planirati sistem u gotovoj ili namještenoj kući?

Naknadna instalacija ima smisla, pogotovo za alergičare, ali i svi ukućani mogu imati koristi od nje.
Ali ukoliko ste zainteresirani za naknadnu instalaciju, savjetujemo da Disanovi stručnjaci izvrše pregled lokacije. poneka nije potrebno raditi velike zahvate, jer je cijevi, naprimjer, moguće povući kroz dimnjak koji više nije u upotrebi i sl. kod procijenjivanja stanja za naknadnu ugradnju, pokušava se pozicionirati instalacije tako da je od centralne usisne utičnice moguće, pomoću fleksibine cijevi, dosegnuti skoro sve dijelove prostora.

Kako treba pozicionirati usisne utičnice?

Idealna lokacija usisnih utičnica je od izrazite važnosti za dobro funkcioniranje sustava. Važno je uzeti u obzir da će se proces usisavnja vršiti kroz fleksibilnu cijev dužine 7.5 ili 9 metara. Osim toga, moguće je dodati produžetak cijevi od 2 metra. Zatim cijev i drška sa teleskopskim izvlačenjem približne dužine 1.5 metara. Uzimajući to u obzir iz jedne usisne utičnice mogu se čistiti različite prostorije, pa zbog toga postavljanje usisnih utičnica u svaku prostoriju nema smisla.

Na planu, pomoću šestara, potrebno je nacrtati krugove promjera 7,5 metara u mjerilu, od točke gdje je postavljena utičnica. Ako je moguće postavite utičnice uz ostale utičnice za struju ili prekidače, jer to omogućuje uporabu iste ukrasne maske. Uzmite u obzir namještaj, vrata, a prije svega zidove, koji mogu uthecati na postavljanje utičnice na željenu lokaciju. Pažljivo provjerite da li je moguće sa fleksibilnom cijevi dosegnuti sve dijelove kuće (uključujući stepenice, balkone, terasu, itd.). Također, uzmite u obzir da za dijelove kuće koje nije potrebno čistiti možete upotrijebiti produžetak od 2 metra (tavan, smočnica npr)

Na što treba obratiti pažnju prilikom planiranja sustava centralnog usisavača?

Planiranje sustava centralnog usisavača za kućnu uporabu je jednostavno. Instalacija cijevi se može obaviti prilikom postavljanja ostalih instalacija (za sanitarije, vodu i sl.). Specijalno za kućanstva se upotrebljavaju PVC cijevi promjera 50 mm. Mreža cijevi mora biti što je moguće kraća, jer dužina utječe na otpor protoka zraka. Disanovi profesionalci pružiti će Vam potrebnu pomoć prilikom planiranja i organizaciju timskog rada sa ostalim majstorima koji izvode radove u Vašoj kući (instalateri, električari i dr.).

Higijena

Da li centralni usisavač utječe na poboljšanje nivoa higijene?

Naravno da utječe pozitivno. Sustav centralnog usisavača značajno podiže nivo higijene u zatvorenim prostorima. uz visok nivo filtriranja, mikro čestice prašine se izbacuju izvan stambenog prostora.

Pelud, alergenici, grinje i njihov izmet, spore gljivica, bakterije, i dr. nisu samo problem za alergičare, već predstavljaju prijetnju za zdravlje svakog čovjeka.

Nadalje, vrećica za prašinu standardnog usisavača je plodno tlo za razmnožavanje bakterija i dr., koje se djelomično ispuštaju u stambeni prostor prilikom svakog čišćenja.

Da li se prijetnja za higijenu može stvoriti u cijevima?

Ponekad nas kontaktiraju korisnici koji su zabrinuti zbog mogućnosti pojave vlage, gljivica, bakterija, unutar cijevi. Ta briga je u potpunosti neutemeljena, zbgo toga što je unutrašnjost cijevi izrazito nepogodno okruženje za razvoj bakterija, gljivica ili drugih vrsta mikroorganizama.

Suhi zrak koji putuje brzinom od 100 km/h i glatka površina cijevi ne dozvoljavaju razmnožavanje takvih organizama.
Čak i ako se, greškom, usisa ljepljiva tvar, ona će brzo otvrdnuti u masu zbog utjecaja suhog zraka, te će uskoro otpasti zbog samog zračnog protoka.

Također, postoje i sistemi za čišćenje mreže cijevi, od sondi do specijalnih instrumenata, traka sa čištačima na krajevima. postoji mogućnost i upotrebe specijalne kamere za pregled mreže cijevi.

Ulazak insekata i glodavaca kroz izlaznu cijev je nemoguće, jer sistem dolazi sa specijalnom mrežicom i/ili poklopcem na samoj izlaznoj cijevi.

Upotreba

Da li je moguće da se zvukovi i buka prenosi putem cijevi?

Prema našem dugotrajnom iskustvu to se ne događa.. Usisne utičnice su konstruirane tako da čak i ako je centralna jedinica upaljena, a utičnice zatvorene, ne propuštaju nikakav zvuk. Za tu svrhu utičnice su opremljene gumenom brtvom, koja garantira nepropusno zatvaranje.

"Efekt telefona" je moguć samo ako su dvije usisne utičnice otvorene istovremeno,a centralna jedinica nije pokrenuta. To ne predstavlja rizik za djecu, niti za tišinu okoline.

Koliko je bučan centralni usisavač?

Disanov centralni usisavač najtiši je na tržištu. Prilikom direktnom izlaganju, njegova buka nije veća od buke koju proizvodi standardni usisavač. Dodatno smanjenje buke može se postići dodavanjem vanjskog prigušivača (uvijek dolazi sa srednjim i jačim modelima)
.
Također morate uzeti u obzir da je centralna jedinica najčešće instalirana u podrumu ili garaži, tako da se buka ne čuje u nastanjenim prostorijama. Korisnik čuje samo zvuk koji proizvodi protok zraka.

Što se događa ako slučajno usisamo veći predmet?

Disanove dodatne ulazne i pomoćne kutije su konstruirane tako da se izbjegne da tak predmet uđe u mrežu cijevi. Pomoćna kutija ima uski kut specijalne strukture pomoću kojeg se svi predmeti čija veličina može predstavljati problem, nakon negog vremena doođu do vreće za prašinu, tako onemogućujući blokiranje sustava cijevi.

Alternative za čišćenje kuće

Da li obični usisavači predstavljaju alternativu ljudima sa alergijskim problemima?

Ökotest je objavio rezultate njemačke TÜV agencije gdje su testirani modeli namijenjeni baš ljudima sa alergijskim problemima. Samo tri od osam modela su uspjeli dobiti ocjenu "zadovoljava".

U istom tome testu došlo se do zaključka kako centralni usisavači predstavljaju učinkoviti način za riješavanje problema prašine u kućanstvu, da garantiraju potpuno uklanjanje prašine, sa konstantnim zadržavanjem visoke učinkovitosti usisavanja.

Da li usisavači sa vodenim filtriranjem predstavljaju alternativu centralnom usisavaču?

Usisavači sa vodenim filterom često se reklamiraju kao potpuna novost u čišćenju doma povezanim sa ekološkim oblikom pročišpćavanja zraka. U stvarnosti test koji je provela Njemačka udruga potrošača (Ökotest, April 2000) pokazuje da ne uspijevaju u svojoj namjeni, i najčešće brzo postanu neupotrebljivi zbog stvaranja nakupina i bakterija na njihovim krutim filterima.

 

Privatnost

UPOTREBA KOLAČIĆA

Upotreba kolačića (cookies) - Zaštita privatnosti Korisnika

Izjava o privatnosti

FAQ - Često postavljana pitanja

(c) 2017 ŠEPIĆ COMMERCE 2017 - Powered by VIRO ITS

Info

Rastočka 14
10020 Novi Zagreb 
Hrvatska

Telefon: +385 1 6141 062

Email: info@centralni-usisavac.com
Website:www.centralni-usisavac.com

top100c1