4 kako funkcionira

Sistem centralnog usisavača, moguće je podijeliti na tri glavne sastavne komponente:

  • Utičnice, postavljene na zidu ili podu
  • PVC-cijevi, najčešće idu kroz zidove u podrumske prostorije
  • Jedinica centralnog usisavača, pričvršćena trajno na zid

Na svaku zidnu utičnicu, koja se postavlja na idealnu poziciju u svim prostorijama u kojima boravite (uključujući tavan, stepenice, garažu, terase, itd.), spajate laganu i fleksibilnu cijev kojom možete dohvatiti svaki kut Vašeg doma. Na završnom držaču-ručki spajate odgovarajuću četku za površinu koju čistite. Te četke su identične četkama koje koristite kod tradicionalnog usisavača, ali savršenije i čvršće, zbog toga što moraju podnjeti puno veću snagu usisavanja.

Cijevi od PVC-a (polyvinyl chloride) za kućnu upotrebu se uvijek izrađuju u standardnom promjeru od 50mm. Izbor materijala je ključan kako bi se osigurao savršen protok zraka bez smetnji unutar cijevi. Također i spojni sklopovi moraju biti u potpunosti zrako-nepropusni i hladno vareni sa odgovarajućim ljepilom.

Sustav centralnog usisavača je postavljen u odvojenoj prostoriji i može se pokrenuti na nekoliko načina:

  • Pomoću on/off prekidača na ručki fleksibilne cijevi
  • Umetanjem fleksibilne cijevi u zidnu utičnicu
  • Pomoću ugrađenog prekidača na zidnoj utičnici
  • Daljinskim upravljačemOn/off prekidač na ručki

On/off prekidač na ručki

Disan smatra da je to najjednostavniji i najsigurniji način pokretanja procesa usisavanja.

Kao i kod drugih električnih pokretnih sklopova on koristi struju niskog napona i ako takav je u potpunosti bezopasan za ljude i životinje.

Umetanjem fleksibilne cijevi u zidnu utičnicu

Ručka fleksibilne cijevi ima prsten koji prilikom njezinog umetanja u zidnu utičnicu, spaja dva kontakta unutar same utičnice. Kao posljedica toga centralna jedinica se pokrene.

Princip rada

200x150 5 princip radaZrak koji je uvučen kroz sistem cijevi putuje prema glavnoj jedinici centralnog usisavača brzinom od 100km/h. Njegovim dolaskom u glavnu jedinicu, pomoću specijalnog cikloničkog procesa, dolazi do prvog mehaničko-gravitacijskog filtriranja smjese prašine i zraka.

Tek nakon prvog odvajanja, zrak prolazi kroz veliki DISAN filter umetak od 5400 cm2 do 20.000 cm2, koji zadržava i najsitnije čestice.

Ovisno o modelu, postoje i drugi sustavi dodatne zaštite, koji produžuju životni vijek filter-umetka. Također u ponudi i imamo i dodatni ciklon sustav za odvajanje prašine u plastične vrećice.

Nakon tog detaljnog procesa filtriranja, još uvijek su u zraku prisutne mikroskopske čestice koje su sposobne proći kroz svaki filter. Te čestice se odvode izvan kuće. Prašina i prljavština je izbačena zauvijek, daleko od Vaših pluća!

 

Privatnost

UPOTREBA KOLAČIĆA

Upotreba kolačića (cookies) - Zaštita privatnosti Korisnika

Izjava o privatnosti

FAQ - Često postavljana pitanja

(c) 2017 ŠEPIĆ COMMERCE 2017 - Powered by VIRO ITS

Info

Rastočka 14
10020 Novi Zagreb 
Hrvatska

Telefon: +385 1 6141 062

Email: info@centralni-usisavac.com
Website:www.centralni-usisavac.com

top100c1